4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Zwitserse rösti

Zwitserse rösti

ingrediënten


35 min
4 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

50 gram emmentaler kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rode peper
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenschaaf

ovenvaste koekenpan

  • 1 Schaaf de aardappels in smalle reepjes of rasp ze grof.
  • 2 Dep de aardappels droog en meng de ui erdoor. Voeg de boter en rode peper toe. Breng op smaak met zout.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een ovenvaste koekenpan. Schep het aardappelmengsel erin, druk het aan en bak circa 5 minuten. Keer de rösti om en bak nogmaals circa 5 minuten.
  • 4 Bestrooi de rösti met de kaas en zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Roer de bieslook door de crème fraîche en serveer erbij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 9 gram