4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

35 gram boter

dit product is niet beschikbaar

theelepel piment

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ui met het brood, gehakt, ei, nootmuskaat, eventueel piment, zout en peper. Kneed goed, laat 5 minuten staan en kneed nogmaals. Rol balletjes van het mengsel. Verhit 10 gram boter en bak hierin de balletjes rondom goudbruin. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Voeg 25 gram boter en de bloem toe aan de pan en bak al roerend 5 minuten. Giet de wijn en 125 ml bouillon erbij. Kook al roerend tot alles goed is gemengd en de saus is ingedikt. Giet dan 375 ml bouillon erbij, roer door en kook de saus circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de balletjes toe en kook nog 5 minuten op middelhoge stand. Roer de room erdoor en kook 2 minuten op een lage stand. Bestrooi met dille. Lekker met aardappelpuree en een venkelsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram