4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolschotel met sjalotjes

Zuurkoolschotel met sjalotjes

ingrediënten


50 min
4 personen
200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

paprikapoeder
400 gram doorregen varkenslappen

dit product is niet beschikbaar

400 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de speklapjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en het appelsap toe en schep om.
  • 3 Leg het spek op de zuurkool. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten.
  • 4 Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree of krieltjes.

wijnadvies

Met Riesling wordt het een klassieker: Arthur Metz en Lizard zijn er dus ouderwets lekker bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 19 gram