gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zuurkool-worstenbroodjes

Zuurkool-worstenbroodjes

ingrediënten


20 min
2 eetlepels karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 bockworsten

dit product is niet beschikbaar

100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

250 gram kruidenzuurkool

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zuurkool in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  • 2 Rol het bladerdeeg uit, snijd in 4 rechthoeken en besmeer met de mosterd, maar laat aan de lange randen 1 cm vrij. Bestrooi de mosterd met het paneermeel en de kaas. Verdeel de zuurkool erover en leg op elk stuk een worst.
  • 3 Vouw het deeg over de worst en druk de randen goed aan met een vork. Leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met het ei en bestrooi met het karwijzaad.
  • 4 Bak in 25 tot 30 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Lekker met curry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 531 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr