4 personen
eenvoudig
35 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Zuurkool met rösti-frittata

Zuurkool met rösti-frittata

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

125 gram feta

dit product is niet beschikbaar

125 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wel de abrikozen in heet water. Klop de eieren in een ruime kom los met zout en peper. Verkruimel de kaas erboven en schep de bevroren rösti erdoor.
  • 2 Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Verdeel het röstimengsel over de bodem en druk aan. Bak afgedekt 15-20 minuten op een lage stand. Keer dan om met behulp van de deksel of een groot plat bord en bak nog circa 5 minuten verder.
  • 3 Verhit intussen de overige boter in een andere koekenpan en bak hierin de ham 1-2 minuten. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg met de zuurkool toe aan de ham. Laat circa 5 minuten stoven.
  • 4 Snijd de rösti-frittata in punten en serveer met het zuurkoolmengsel. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door blokjes rookworst. . Neem in plaats van abrikozen 100 gram in reepjes gesneden gedroogde tomaten op olie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 980 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 31 gram