- 1 Wel de abrikozen in heet water. Klop de eieren in een ruime kom los met zout en peper. Verkruimel de kaas erboven en schep de bevroren rösti erdoor.
- 2 Verhit de helft van de boter in een koekenpan. Verdeel het röstimengsel over de bodem en druk aan. Bak afgedekt 15-20 minuten op een lage stand. Keer dan om met behulp van de deksel of een groot plat bord en bak nog circa 5 minuten verder.
- 3 Verhit intussen de overige boter in een andere koekenpan en bak hierin de ham 1-2 minuten. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg met de zuurkool toe aan de ham. Laat circa 5 minuten stoven.
- 4 Snijd de rösti-frittata in punten en serveer met het zuurkoolmengsel. Bestrooi met de peterselie.
bereidingstip
Vervang de ham in dit recept door blokjes rookworst. . Neem in plaats van abrikozen 100 gram in reepjes gesneden gedroogde tomaten op olie.