4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkool burger

Zuurkool burger

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 kleine kropsla

dit product is niet beschikbaar

2 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 grote rookworst
1 grote ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rookworst in 4 gelijke stukken en halveer ze in de lengte.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 min. Voeg de zuurkool toe en roerbak samen tot de zuurkool warm is. Zet de warmtebron op een lage stand. Leg de stukken rookworst per 2 naast elkaar op de zuurkool. Leg de deksel op de pan en verwarm de rookworst zo 5 min.
  • 3 Haal intussen de blaadjes los van het kropje sla. Meng de mayonaise met de mosterd.
  • 4 Leg op elke 2 stukken rookworst 2 plakjes cheddarkaas. Leg de deksel weer op de pan en laat de kaas in 2 min. smelten.
  • 5 Besmeer de snijkanten van de hamburgerbroodjes met de mosterdmayonaise. Verdeel de blaadjes sla over de onderkanten van de broodjes. Leg op elk broodje 2 stukken rookworst met de gesmolten kaas. Verdeel de zuurkool en gebakken ui erover. Dek af met de bovenkanten van de broodjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 669 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 25 gram