gemiddeld
30 min.
tussendoortje
home recepten Zoute chocoladekoekjes met hazelnoten

Zoute chocoladekoekjes met hazelnoten

ingrediënten


30 min
zeezout

dit product is niet beschikbaar

theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

120 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Strooi de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze in de oven in 5-7 minuten lichtbruin. Neem uit de oven en hak de noten grof.
  • 2 Meng de bloem met het bakpoeder, 1 theelepel (zee)zout, de suiker, basterdsuiker, chocolade en hazelnoten. Voeg de boter, melk, eieren en het vanille- aroma toe en kneed niet te lang tot een deeg.
  • 3 Schep circa 20 lepels van het deeg met genoeg tussenruimte op de bakplaat (bak eventueel in 2 porties of op 2 bakplaten). Strooi een beetje zeezout erover en bak circa 12 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

bereidingstip

Maak het deeg een dag van tevoren. Verpak in vershoudfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 5 gram