gemiddeld
15 min.
tussendoortje
home recepten Zoute biscuits met sesam en oregano

Zoute biscuits met sesam en oregano

ingrediënten


15 min
1 theelepel zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dik. Snijd in vierkantjes en/of driehoekjes en leg ze op de bakplaat.
  • 3 Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de sesam en zeezout. Bak de zoute biscuits in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot ze knapperig zijn.

bereidingstip

Varieer in dit recept ook eens met Provençaalse en Marokkaanse kruiden (ras el hanout).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram