- 1 Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en voeg het gehakt en het paprikapoeder toe. Bak het gehakt mooi rul en kruid met zout en peper.
- 2 Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel er het vruchtvlees uit. Snijd in mooie partjes.
- 3 Maak de zure room aan met een klein beetje sap en rasp van limoen en kruid met zout en peper.
- 4 Verdeel de ijsbergsla, de maïskorrels en de Mexicaanse melange over 2 borden en besprenkel met limoensap en -rasp.
- 5 Schep er het gehakt over en steek er de tortillachips tussen. Leg er de partjes avocado op.
- 6 Lepel er dotjes van de zure room op en garneer met de topjes koriander en bosui.
- 7 Maak af met een laatste beetje sap en rasp van limoen en maak er nog wat versgemalen peper over.
bereidingstip
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten