- 1 Kruid de kipfilets met peper en kerriepoeder. Verhit in een kleine wok of hapjespan 1 eetlepel olie en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar in 15-20 minuten.
- 2 Laat de kipfilet wat afkoelen en snijd hem in stukjes. Snijd de slabladeren wat kleiner. Steek met een meloenboor balletjes vruchtvlees uit de meloen.
- 3 Knip de tuinkers af. Schil één sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Pers de tweede uit.
- 4 Roer van sinaasappelsap en maïsolie een dressing en breng deze op smaak met zout en peper. Meng alles vlak voor het serveren. Geef er stokbrood bij.
wijnadvies
Zalig met een zomerse witte wijn. Denk aan Italiaanse witte dorstlessers als Soave en Pinot Grigio of een Kaapse Chenin Blanc/Steen (9-11ºC).