4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen

Zomerse maaltijdsalade met kip en meloen

ingrediënten


30 min
4 personen
5 eetlepels maisolie
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar

kleine meloen
komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 kleine uien

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

350 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruid de kipfilets met peper en kerriepoeder. Verhit in een kleine wok of hapjespan 1 eetlepel olie en bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en gaar in 15-20 minuten.
  • 2 Laat de kipfilet wat afkoelen en snijd hem in stukjes. Snijd de slabladeren wat kleiner. Steek met een meloenboor balletjes vruchtvlees uit de meloen.
  • 3 Knip de tuinkers af. Schil één sinaasappel dik. Snijd de partjes uit de vliesjes. Vang het sap op. Pers de tweede uit.
  • 4 Roer van sinaasappelsap en maïsolie een dressing en breng deze op smaak met zout en peper. Meng alles vlak voor het serveren. Geef er stokbrood bij.

wijnadvies

Zalig met een zomerse witte wijn. Denk aan Italiaanse witte dorstlessers als Soave en Pinot Grigio of een Kaapse Chenin Blanc/Steen (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 25 gram