- 1 Snijd het uiteinde van de asperges af en kook de asperges met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
- 2 Halveer de grotere aardbeien en bestrooi ze met een beetje peper. Meng de ingrediënten voor de dressing.
- 3 Snijd de asperges doormidden. Verdeel de sla over 4 borden. Schik hierop de asperges, aardbeien, geitenkaas en bosui. Sprenkel de dressing erover en garneer eventueel met basilicumblaadjes.
bereidingstip
Bestrijk de asperges na het blancheren met olijfolie en rooster ze in een grillpan.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Asperges zijn dol op Pinot Gris van Arthur Metz uit de Elzas. Ook in de Moezel kunt u voor wit van deze druif terecht: Pinot Grigio van Lizard. Chardonnay combineert ook uitstekend. Schenk bij voorkeur Bourgogne, Indomita, Sunny Mountain of Danie de Wet.