eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Zoetzure radijsjes

Zoetzure radijsjes

ingrediënten


15 min
1 eetlepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijs

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten

  • 1 Snijd van de radijsjes het groene loof, was ze en verdeel ze over de potten.
  • 2 Verwarm in een steelpan de azijn met de suiker en het venkelzaad tot de suiker is opgelost. Schenk de warme marinade over de radijsjes.
  • 3 Sluit de potten, zet ze voorzichtig ondersteboven en laat afkoelen. Bewaar de radijsjes rechtop op een koele, donkere plek.

bereidingstip

De radijsjes kun je op een koele, donkere plek minimaal een half jaar bewaren. Bewaar een open pot maximaal 1 week in de koelkast.. Maak van het loof van de radijsjes pesto. Bewaar de pesto onder een laagje olijfolie in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 298 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 2 gram