4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoetzure mie-roerbak met kip

Zoetzure mie-roerbak met kip

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels woksaus sweet & sour

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

400 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

350 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

350 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade. Meng de kipreepjes erdoor en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • 2 Blancheer de snijbonen 2 minuten in ruim water. Schep ze uit de pan in een vergiet en spoel koud.
  • 3 Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kookwater van de bonen. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • 4 Verhit de wokolie en roerbak hierin de kip circa 4 minuten.
  • 5 Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.
  • 6 Voeg de snijbonen, knoflook en paksoi toe en roerbak nog circa 3 minuten.
  • 7 Breng op smaak met de woksaus en warm alles goed door.
  • 8 Rooster intussen de cashewnoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof.
  • 9 Bestrooi de roerbak met de bosui en cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 32 gram