4 personen
uitdagend
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

Zoetzure bietjessalade met aardappel-kaaskroketjes en aioli

ingrediënten


45 min
4 personen
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

400 gram rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
100 honing
100 milliliter balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

10 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes gaar in water met zout. Giet af en pureer de aardappels heel fijn met de melk, mosterd en 1 eidooier.
  • 2 Breng de puree goed op smaak met de kaas, zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Spreid de puree uit over een platte schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 3 Verdeel in 16 gelijke porties en rol deze met een vochtige hand tot kroketjes. Laat verder afkoelen.
  • 4 Zet borden klaar met het, losgeklopte, overige ei en een ander bord met paneermeel. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Herhaal dit eventueel voor een stevigere paneerlaag. Zet de kroketjes afgedekt circa 1 uur in de diepvries.
  • 5 Breng de wijn, azijn en honing aan de kook. Roer de tijm erdoor en maal er wat zout en versgemalen peper over. Giet deze hete dressing over de bietjes en laat 30-60 minuten trekken.
  • 6 Meng intussen alle ingrediënten voor de aioli en zet in de koelkast.
  • 7 Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C. Meng de rucola met de uienringen en olie.
  • 8 Giet de bietjes af en verdeel de plakjes in een rozet over de borden. Verdeel hierop een pluk rucolasalade.
  • 9 Frituur de aardappelkroketjes in porties goudbruin en leg ze op de salade. Schep de aioli eromheen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 20 gram