4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Zoete-aardappeltaartjes met rode ui en salie

Zoete-aardappeltaartjes met rode ui en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
4 plakjes hartigetaartdeeg
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

blaadje salie
4 blaadjes salie
100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taartvormpjes in. Kook de aardappelblokjes 3 minuten.
  • 2 Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  • 3 Klop de eieren los met zout en peper. Schep de helft van de kaas, de gehakte salie, de zoete aardappel en uienringen erdoor.
  • 4 Bekleed de vormpjes met het deeg en verdeel het aardappelmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en leg een blaadje salie erop.
  • 5 Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-22 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Vervang in dit recept de salie door tijm. . Neem harde geitenkaas in plaats van oude kaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate