- 1 Meng de Italiaanse kruiden met de olijfolie, balsamico, zout en peper. Bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.
- 2 Kook de zoete en kruimige aardappels in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat uitstomen.
- 3 Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit de ui met de rozemarijn in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en appelstukjes toe en roerbak 1 minuut. Schep de zuurkool hierop en warm met het deksel op de pan nog circa 10 minuten door.
- 4 Verhit intussen een grillpan en gril de karbonades aan beide kanten in 5-7 minuten bruin en gaar.
- 5 Stamp de aardappels met 1 eetlepel boter fijn. Breng de zuurkool op smaak met peper. Leg de karbonades op de aardappelstamp en serveer met de zuurkool.
bereidingstip
Als je in een recept de gewone aardappels in je stamppot combineert met zoete aardappels, krijg je meteen wat extra groente binnen. De zoete aardappel, ook bekend als bataat, is namelijk helemaal geen aardappel. Deze oranje knol zit bomvol vitamine A en C en je kunt er eindeloos mee variëren. De wat zoetige, kruidige smaak combineert heel goed met zoute en pittige ingrediënten.