4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Zoete aardappelsalade met veldsla en aiolidressing

Zoete aardappelsalade met veldsla en aiolidressing

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

85 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels aioli

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 1 cm. Schep ze om met de olijfolie en verdeel over de bakplaat.
  • 2 Rooster de aardappelblokjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar. Verdun intussen de aioli met 1-2 el water tot een gladde dressing.
  • 3 Laat de aardappelblokjes afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
  • 4 Meng op een schaal de veldsla met de aardappelblokjes, ui en granaatappelpitjes. Maak de salade aan met de aiolidressing en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Bestrooi met 2 el geroosterd amandelschaafsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 232 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 3 gram