4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Zoete aardappel-wedges met zure room

Zoete aardappel-wedges met zure room

ingrediënten


20 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Snijd de zoete aardappels met schil in de lengte in gelijke partjes. Kook deze wedges 4 minuten in water met zout. Giet af en dep goed droog.
  • 2 Meng de olijfolie met de komijnpoeder en een flinke snuf zout. Giet dit oliemengsel over de aardappels en hussel goed. Gril de wedges op de barbecue in 15-20 minuten rondom gaar en goudbruin. Keer regelmatig en zorg ervoor dat ze niet aanbranden, leg eventueel een beetje aan de zijkant van de barbecue.
  • 3 Meng de zure room met de bieslook en bosui. Breng op smaak met zout en peper. Serveer deze dip bij de aardappelpartjes.

wijnadvies

Chardonnay en viognier zijn druiven die elkaar goed aanvullen vanwege hun gelijke karakters: ze zijn vol, rijk en rond. Viognier staat bovendien bekend om zijn bloemige geur, waardoor er geen einde lijkt te komen aan zijn populariteit. Het vetje in de Favoritos Chardonnay Viognier combineert uitstekend bij de zure room op de aardappelwedges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram