4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zarzuela Valenciana

Zarzuela Valenciana

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde zeevruchten
1 visbouillontablet
1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels droge sherry

dit product is niet beschikbaar

3 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraanpoeder
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
5 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in een grote wijde pan of wok en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten zacht en goudbruin.
  • 2 Voeg de knoflook, laurier, saffraan, paprikapoeder en Spaanse peper toe en fruit nog een paar minuten op lage stand tot alles gaat geuren.
  • 3 Voeg dan de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en bak tot de tomaat zacht is en de saus iets gaat binden.
  • 4 Voeg de sherry, de wijn en het bouillonblokje toe en kook even op hoog vuur tot de alcohol is verdampt.
  • 5 Verdeel de zeevruchten en vis gelijkmatig over de saus. Laat met deksel op de pan op lage stand circa 15 minuten stoven.
  • 6 Bestrooi de ­zarzuela met peterselie en serveer met partjes citroen voor een fris accent.

bereidingstip

Saffraan kun je weglaten of vervangen door kurkuma.

wijnadvies

Vis op zijn best. Laten we lekker in Spanje blijven met Nava Real Rueda of Vega Libre rosado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 40 gram