eenvoudig
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zandkoekjes

Zandkoekjes

ingrediënten


25 min
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van circa 1⁄2 cm dik. Steek vormpjes eruit en leg ze met een tussenruimte van 2 cm op de bakplaat.
  • 2 Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Schep ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen.

bereidingstip

Voeg aan het deeg van deze zandkoekjes ook eens 1 eetlepel cacaopoeder of ½ eetlepel kaneelpoeder toe of maak chocolate chip cookies en voeg 75 gram fijngehakte chocolade toe. Je kunt de koekjes na het bakken ook voor de helft in gesmolten chocolade dopen. Of bestrijk ze met een glazuur van 100 gram gezeefde poedersuiker met ½ eetlepel sinaasappelsap, of vervang dit sap door koffie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 1 gram