4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmtaart met courgette en kaas

Zalmtaart met courgette en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode zalm

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 kleine courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote courgette

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

springvorm

bakpapier

steunvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden van het bladerdeeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  • 2 Leg een stuk bakpapier met daarop de steunvulling op de deegbodem. Bak het deeg 12 minuten voor in het midden van de oven. Verwijder daarna de steunvulling en bakpapier.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de courgette en sjalotjes in 2-3 minuten beetgaar.
  • 4 Verdeel de helft van het courgettemengsel over de taartbodem. Bestrooi met 1 eetl. tijm. Verdeel de zalm erover, met daarover de rest van het courgettemengsel.
  • 5 Klop de eieren los met de kookroom, kaas en de rest van de tijm, peper en zout. Giet dit mengsel over de taartvulling.
  • 6 Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

wijnadvies

Verrukkelijk met een Duitse Riesling Classic, een Côtes de Provence rosé of een Pinotage rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 29 gram