4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcrème

Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcrème

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels tuinkers

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg op een stuk vershoudfolie van circa 40 cm lang de plakjes zalm, elkaar overlappend, in een rechthoek van circa 25 x 30 cm.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon met heet water en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht en zet het sap apart.
  • 3 Pureer de bieslook en peterselie en meng dit door de roomkaas. Meng ook sinaasappelrasp en zout en peper erdoor.
  • 4 Strijk dit mengsel met een spatel of pannenkoekmes over de zalm. Verdeel de paprikareepjes en wat basilicumblaadjes over de roomkaas.
  • 5 Laat de randen van de zalm aan de lange zijde 1 cm vrij. Rol de zalm op tot een stevige rol.
  • 6 Vouw de folie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast. (Kan een dag van tevoren).
  • 7 Meng de crème fraîche met de mosterd, de honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Verwijder de folie van de zalm.
  • 8 Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 1 cm. Leg de rolletjes naast elkaar op de borden met de mosterdcrème erbij. Garneer met basilicumblaadjes.

wijnadvies

Een heerlijk gerecht met de wat vollere Riesling van Arthur Metz en de wat frissere Lizard. Ook Sauvignon Blanc van Sensas, Danie de Wet en Gamma gaan goed samen met de zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 20 gram