-
1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol 2 plakjes bladerdeeg wat uit, zodat ze aan de randen 1 cm. groter zijn. Roer de bosui door de crème fraîche. Doe er een klein beetje citroensap bij.
-
2
Verhit in een wok de olijfolie en bak hierin de spinazie totdat deze flink geslonken is.
-
3
Knip twee ruime stukken bakpapier. Leg op elk stuk een plakje bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met een flinke laag van het crème-fraîchemengsel, maar laat de randen vrij.
-
4
Wrijf de zalm in met wat versgemalen peper, (zee)zout en citroensap en leg deze op het bladerdeeg. Bedek de zalm bovenop en rondom met wat van de gebakken en goed uitgelekte spinazie.
-
5
Maak de randjes van het bladerdeeg wat vochtig met water. Pak het grotere plakjes bladerdeeg en leg deze over de zalm, zodat ze een dekseltje vormen over het pakketje. Druk de randjes met een vork aan.
-
6
Pak de pakketjes aan het bakpapier op en leg ze in een ondiepe ovenschaal. Plaats in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten. Wanneer de pakketjes een mooie bruine kleur hebben zijn ze klaar.
-
7
Kook, terwijl de pakketjes in de oven staan, de boontjes beetgaar. Giet ze af en laat even afkoelen.
-
8
Vorm van de gekookte sperzieboontjes bundeltjes, wikkel deze in plakjes ontbijtspek en bak deze op een laag vuur in een pan met weinig boter enkele minuten.
-
9
Lekker met notenrijst of aardappelgratin.
bereidingstip
Je kunt dit gerecht ook maken met diepvrieszalm. Zorg er dan voor dat deze ontdooid is voordat je begint met koken.