8 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, brunch, voorgerecht

Zalmmousse

ingrediënten


25 min
8 personen
2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

eetlepel roze peperkorrels
chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 timbaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken.
  • 2 Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm.
  • 3 Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en de peperbessen erdoor.
  • 5 Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel.
  • 6 Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr