4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmfilet met mascarpone en zongedroogde tomaat

Zalmfilet met mascarpone en zongedroogde tomaat

ingrediënten


25 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels roomkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

2 kleine ovenschalen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de zalm droog met keukenpapier. Leg de filets in een ovenschaal en maal zout en peper erover. Bestrooi met de zongedroogde tomaten. Leg de kerstomaatjes (liefst aan de tak) in de andere ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  • 2 Roer de wijn en mascarpone in een kom los en giet over de zalm. Verdeel de boter in stukjes over de filets. Bak de vis in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Zet de schaal met tomaatjes erbij in de oven.
  • 3 Roer de saus uit de ovenschaal even door en schep op voorverwarmde borden. Leg de zalm erop. Serveer met de geroosterde tomaatjes en bestrooi met basilicum.

wijnadvies

Schenk bij de zalmfilet met mascarpone en zongedroogde tomaat een uitbundige Chardonnay. Gebruik dezelfde wij in het recept en je zult proeven dat de smaken 'bij elkaar komen'.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 29 gram