1 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmfilet met gebakken tomaatjes en gemberrijst

Zalmfilet met gebakken tomaatjes en gemberrijst

ingrediënten


15 min
1 personen
partje limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 zalmfilet

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

75 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verhit de koekenpan opnieuw op een hoge stand met de olie en bak hierin de zalm.
  • 2 Keer de zalm na circa 4 minuten om en voeg de tomaatjes toe. Bak circa 6 minuten op middelhoge stand. Voeg de helft van de sojasaus en de helft van de gember toe. Bak nog 1 minuut en neem de pan dan van de warmtebron.
  • 3 Giet de rijst af en meng met de rest van de gember en sojasaus. Schep in een kom en serveer bij de zalm en tomaatjes. Bestrooi met de sesam. Garneer met limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 36 gram