4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmburger met kropsla en kruidenboter

Zalmburger met kropsla en kruidenboter

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram rauwkost

dit product is niet beschikbaar

1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de mengkom van de boter niet schoon, maar gebruik deze om de stukjes ijskoude zalm fijn te malen met de knoflook, zout en peper. Vorm van dit zalmgehakt 4 platte burgers.
  • 2 Bestrijk een grillpan met olie en verhit deze. Gril hierin de burgers in een paar minuten per kant om en om goudbruin.
  • 3 Verwarm het brood eventueel 2-3 minuten in de oven of tussen de contactgrill. Snijd de punten brood open en besmeer deze met de kruidenboter.
  • 4 Serveer met de zalmburgers, kropsla en rauwkost.

bereidingstip

Worden de slabladeren al wat slapper? Leg ze dan even in een bak met ijskoud water, daar frissen ze van op!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 31 gram