4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, brunch
home recepten Zalm-omelet met mascarpone

Zalm-omelet met mascarpone

ingrediënten


10 min
4 personen
150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de mascarpone los met de melk en citroenrasp. Voeg de eieren, zout en peper toe en klop alles goed door elkaar. Houd een paar eetlepels van de groene kruiden achter en voeg de rest toe aan de eieren.
  • 2 Verhit de boter in een grote koekenpan op een lage stand en giet de eieren erin. Verdeel de plakjes zalm over het nog vloeibare ei en leg een deksel op de pan. Laat de omelet in circa 3 minuten stollen. Serveer in stukken op een schaal en bestrooi met de overige kruiden.

bereidingstip

Deze omelet is ook lekker op een broodje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 23 gram