4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met venkel, tomaatjes en kikkererwten van de bakplaat

Zalm met venkel, tomaatjes en kikkererwten van de bakplaat

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

4 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

2 grote venkelknollen
400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de ui, knoflook, tomaatjes, kikkererwten en venkel over een bakplaat.
  • 2 Rasp de schil van ½ citroen erover. Pers de citroen uit en houd het sap apart. Snijd de andere citroen in partjes.
  • 3 Besprenkel de groenten met de olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Schep alles door elkaar en steek de rozemarijn ertussen. Zet de bakplaat 20­-25 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  • 4 Bestrooi de zalm met zout en peper en besprenkel met het citroensap. Leg de zalm erbij op de bakplaat en zet nog circa 10 minuten in de oven, tot de vis gaar is. Bestrooi met de peterselie en garneer met partjes citroen.

bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door makreel of gerookte zalmfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 37 gram