4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met prei en noten

Zalm met prei en noten

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en maal er royaal peper over. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat.
  • 2 Rasp de schil van 1 sinaasappel en verdeel de andere sinaasappel in partjes.
  • 3 Meng het broodkruim met de walnoten, prei en geraspte sinaasappelschil. Verwarm het bakproduct en bak het broodkruimmengsel 2-3 minuten. Breng op smaak met zout.
  • 4 Bestrijk de vis met eidooier, verdeel het broodmengsel erover en druk het een beetje aan.
  • 5 Zet de vis circa 15 minuten in het midden van de oven tot deze gaar is en de bovenkant krokant is.
  • 6 Serveer de zalm met partjes sinaasappel.
  • 7 Lekker met worteltjes en peultjes, gebakken aardappels en tartaarsaus.

bereidingstip

Zelf tartaarsaus maken doe je zo: Meng 150 ml mayonaise of 75 ml mayonaise en 75 ml crème fraîche met 1 eetlepel gehakte kappertjes, 1 eetlepel gehakte augurk, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 gesnipperd sjalotje, zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr