- 1 Wrijf de zalmfilets in met citroensap, zout en peper. Bestrooi met 1 theelepel tijm en zet in de koelkast.
- 2 Kook de krieltjes in 3-4 minuten beetgaar. Kook de haricots verts 3-4 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Pureer de ingrediënten voor de tapenade.
- 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en 50 gram boter en bak hierin de krieltjes goudbruin. Schep de haricots verts, sjalotjes en tomaatjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Schep de rest van de tijm, de rozemarijn en basilicum erdoor.
- 4 Verhit de rest van de olijfolie en boter in een andere koekenpan en bak hierin de zalm circa 2 minuten per kant. Serveer de vis op de krieltjes en groenten.
- 5 Schep een lepeltje tapenade op de vis, serveer de rest van de tapenade erbij en garneer met een partje citroen.
wijnadvies
Kies voor kruidig wit bij dit recept, zoals Poème Marsanne Viognier.