4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Zalm-makreelbonbon

Zalm-makreelbonbon

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zure room

dit product is niet beschikbaar

1 gerookte makreelfilet

  • 1 Snijd of pluk de makreelfilet fijn en meng met de zure room, sjalot, dille en citroenrasp. Breng op smaak met citroensap en peper.
  • 2 Leg de plakjes zalm op een snijplank. Schep met 2 lepels kleine hoopjes van de makreel in het midden van de zalm. Vouw de zalm aan alle kanten om de makreel en leg omgekeerd op een schaal. Serveer met een plukje dille en druppel nog wat citroensap erover. Lekker met toast.

wijnadvies

Deze zalm-makreelbonbon combineert goed met een volle rijke Argentijnse Chardonnay, een echte borrelwijn!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 13 gram