4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm in kokossaus met noedelsalade

Zalm in kokossaus met noedelsalade

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

12 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

300 gram mie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Bereid de mie. Spoel de beetgare noedels onder koud water af en laat goed uitlekken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop een dressing van de sojasaus, sesamolie en limoensap. Spoel de zalmfilets onder koud water en dep droog met keukenpapier. Leg ze in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes eromheen.
  • 3 Bestrooi met zeezout, chilipeper, de gember en knoflook. Giet de kokosmelk erover en bak de zalm in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar. Rasp of snijd de winterwortel en komkommer in zeer dunne reepjes.
  • 4 Schep de noedels om met de groentereepjes en de dressing. Bestrooi de salade met de koriander en serveer met de zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 36 gram