4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm in citroen-roomsaus met gebakken krieltjes

Zalm in citroen-roomsaus met gebakken krieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

700 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 15 minuten gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  • 2 Verhit de olijfolie in een andere koekenpan en fruit hierin de sjalotten 2 minuten. Voeg de kookroom, het bouillonblokje, citroenrasp en -sap toe en breng aan de kook.
  • 3 Leg de zalm in de saus en laat circa 5 minuten garen op middelhoge stand. Keer halverwege.
  • 4 Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Serveer de zalm met de saus, krieltjes en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 33 gram