4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Zalm-broccolitaart

Zalm-broccolitaart

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter koffieroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en bekleed de vorm met de bladerdeegplakjes. Druk de naden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 2 Kook de broccoliroosjes 5 minuten (of 2 minuten, afgedekt, 800 Watt in de magnetron).
  • 3 Bak de ui met de knoflook goudbruin in olijfolie.
  • 4 Giet de zalm af, verwijder de graatjes en schep de vis en de peterselie door het ui-knoflookmengsel.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de broccoliroosjes over de deegbodem en schep het vismengsel erop.
  • 6 Meng de eieren met de kookroom, peper, zout, geraspte kaas en roomkaas. Giet het eimengsel over de taart.
  • 7 Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

Extra feestelijk met een Verdicchio of een Siciliaanse witte wijn. Rosé mag ook, als het maar niet te zwaar is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 41 gram