gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Zachte havermoutkoekjes met banaan, abrikoos en kokos

Zachte havermoutkoekjes met banaan, abrikoos en kokos

ingrediënten


10 min
25 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

120 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram havermoutvlokken

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

60 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de bloem met het volkorenmeel, bakpoeder, de suiker, havermout en een snufje zout in een grote kom.
  • 3 Voeg de boter, eieren en banaan toe en kneed met een koele hand door elkaar. Meng de abrikoos en kokos erdoor. Plakt het deeg nog aan je handen? Voeg dan wat extra havermout toe.
  • 4 Verdeel het deeg in circa 14 balletjes en leg ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat en bak in de oven in 10-12 minuten goudbruin.
  • 5 Laat even afkoelen op een rooster zodat de havermoutkoekjes iets steviger worden.

bereidingstip

Voeg als variatie eens blauwe bessen en stukjes chocolade of rozijnen en gehakte nootjes toe aan het basisdeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 4 gram