8 personen
uitdagend
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Yoghurt-tiramisu met stroopwafels

Yoghurt-tiramisu met stroopwafels

ingrediënten


30 min
8 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vanilleyoghurt

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sterke koffie

dit product is niet beschikbaar

9 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels amandellikeur
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 pakjes stroopwafels

benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
  • 2 Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
  • 3 Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem. Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.
  • 4 Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
  • 5 Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor. Schenk de helft van dit mengsel op de koek-bodem in de springvorm. Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel.
  • 6 Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.

bereidingstip

De yoghurt-tiramisu kan ook in de diepvries worden gezet om op te stijven en daarna licht bevroren geserveerd worden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 8 gram