-
1
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel 1 pakje stroopwafels in een keukenmachine. Smelt de boter en meng deze met 2 eetlepels likeur door de koekkruimels.
-
2
Verdeel het kruimelmengsel over de springvormbodem en druk dit goed aan met de bolle kant van een vochtige lepel.
-
3
Halveer de rest van de stroopwafels en zet deze iets overlappend naast elkaar langs de rand van de vorm, met de snijkant op de koekbodem. Breek de stroopwafels die over zijn in kleine stukjes.
-
4
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de koffie zonder te koken met de rest van de likeur. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme koffie.
-
5
Meng het gelatinemengsel door de yoghurt en spatel de slagroom erdoor. Schenk de helft van dit mengsel op de koek-bodem in de springvorm. Verdeel daarover de stroopwafelstukjes en daarover de rest van het yoghurtmengsel.
-
6
Laat het nagerecht minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de vorm. Meng de cacao en kaneelpoeder en bestuif de tiramisu met dit mengsel.
bereidingstip
De yoghurt-tiramisu kan ook in de diepvries worden gezet om op te stijven en daarna licht bevroren geserveerd worden.