6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Yoghurt-aardbeienijs met witte chocolade

Yoghurt-aardbeienijs met witte chocolade

ingrediënten


20 min
6 personen
slagroom uit spuitbus

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

900 milliliter yoghurtijs
900 milliliter yoghurtijs met bosvruchten

  • 1 Laat het yoghurtijs iets zachter worden. Schep 250 gram aardbeien erdoor en zet het ijs nog even terug in de diepvries.
  • 2 Schaaf de witte chocolade in krullen of hak grof. Schep het aardbeienijs in kommetjes en verdeel de slagroom erover. Garneer met de rest van de aardbeien en de chocolade.

bereidingstip

Maak eens zelf yoghurt-aardbeienijs. Verwarm 250 gram gehalveerde aardbeien met 75 gram suiker en 2 eetlepels citroensap. Pureer grof en laat afkoelen. Voeg 450 ml yoghurt en 250 ml melk toe. Giet dit mengsel in een diepvriesbak en zet circa 45 minuten in de diepvries. Schep 250 gram aardbeien, in kwarten gesneden, erdoor en laat nog 3-4 uur bevriezen. Roer het ijs tussendoor een keer door.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 6 gram