4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Wrap met spinazie, feta en tomaat

Wrap met spinazie, feta en tomaat

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesspinazie

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de tortilla's even in een warme oven of anti-aanbakpan zodat ze warm en soepel worden.
  • 2 Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzing op de verpakking in de magnetron of in een pannetje. Druk in een zeef het vocht uit de spinazie.
  • 3 Roerbak de spinazie met de gehakte olijven in de olijfolie.
  • 4 Schep de honing, paprikapoeder, peper, zout en feta erdoor.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 6 Verdeel de spinazievulling over de tortilla's. Vouw ze tot een puntvormig zakje. Serveer ze rechtop in glazen of in hoge bakjes en strooi de pijnboompitten over de vulling.
  • 7 Serveer met een tomatensalade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij deze wraps past een Elzasser Pinot Blanc, een witte Bourgogne of een niet te zware Chardonnay van elders, uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld. (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 15 gram