8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Worteltjestaart met roomkaasvulling

Worteltjestaart met roomkaasvulling

ingrediënten


20 min
8 personen
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

350 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

paaseitje

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
1 handje walnoot
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

10 gram bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

375 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

700 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 springvormen

bakpapier

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de springvormen in.
  • 2 Meng de wortel met de lichtbruine basterdsuiker.
  • 3 Mix de eieren met de witte basterdsuiker, olie en vanillesuiker.
  • 4 Spatel de bloem, bakpoeder, koekkruiden, sinaasappelrasp (houd wat over voor de garnering), gehakte walnoten, rozijnen en een 1/2 theelepel zout erdoor. Schep de wortelrasp met suiker erdoor.
  • 5 Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en verdeel het beslag over de vormen.
  • 6 Bak de taarten circa 45 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid door een prikker in de taart te steken: wanneer deze er droog uit komt, is de taart gaar.
  • 7 Meng intussen voor de vulling de roomkaas met de kwark en poedersuiker.
  • 8 Neem de taarten uit de vormen en laat ze iets afkoelen.
  • 9 Bedek 1 taart met de helft van de vulling en leg de andere taart erop. Bestrijk met de rest van de vulling.
  • 10 Garneer met walnoten, sinaasappelrasp en eventueel wat paaseitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1035 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 109 gram
eiwit 18 gram