4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortelstoof met zoete aardappel

Wortelstoof met zoete aardappel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 platbrood
1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde pruimen zonder pit

dit product is niet beschikbaar

500 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel harissa

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin op middelhoge stand de ras el hanout en harissa 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en wortel toe, roer door, voeg 200 ml water toe en stoof op een lage stand in circa 20 minuten beetgaar.
  • 2 Voeg de pruimen toe en kook zachtjes 2 minuten. Schep de citroenrasp, -sap, een beetje zout en de helft van de munt erdoor. Bestrooi de stoof met de rest van de munt en serveer met het brood.

bereidingstip

Vervang de harissa in dit recept door srirachasaus of ½ eetlepel sambal badjak. . Neem dadels in plaats van pruimen.. Serveer eens (vega) gehaktballetjes erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 128 gram
eiwit 15 gram