4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes

Wortelstamp met teriyaki-zalmblokjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

700 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels woksaus teriyaki

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de zalmblokjes om met de woksaus. Kook intussen de aardappels gaar.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de wortel. Voeg de ui en gember toe en fruit al roerend circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de aardappels af, laat droogstomen en stamp fijn. Roer de melk en olijfolie erdoor tot een romige puree en breng verder op smaak met zout en peper. Schep de gebakken wortel erdoor en houd warm in de pan.
  • 4 Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes op hoge stand 1 minuut rondom. Bestrooi met sesam en bak kort tot de sesamzaadjes licht verkleuren.
  • 5 Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de zalmblokjes erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 29 gram