4 personen
eenvoudig
20 min.
tussengerecht
home recepten Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas

Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de wortel toe en smoor afgedekt 3-4 minuten.
  • 3 Roer de mierikswortel erdoor en giet de bouillon erbij.
  • 4 Kook zachtjes 5-6 minuten.
  • 5 Pureer met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
  • 6 Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
  • 7 Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
  • 8 Schep de soep in kommetjes en verdeel de kaas en bosui erover.
  • 9 Garneer met een partje citroen aan de rand van de kom.

bereidingstip

Neem in dit recept komijne- of mosterdkaas in plaats van jonge kaas.. Je kunt deze soep ook heel goed gekoeld serveren.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 13 gram