4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortelsoep met gember en kerrie

Wortelsoep met gember en kerrie

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

100 gram yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram kokosyoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 kaas-uienbroden

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de gember, kerrie en bospeen toe en roerbak nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en stoof de wortel afgedekt in circa 10 minuten gaar.
  • 2 Verwarm intussen de stokbroden circa 5 minuten in de oven. Pureer de soep helemaal glad en breng eventueel op smaak met zout. Giet de wortelsoep in kommen met een schep yoghurt erop en bestrooi met de rode peper en bieslook. Serveer met het warme brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 18 gram