4 personen
bijgerecht
home recepten wortelsalade

wortelsalade

ingrediënten


4 personen
1 snufje zout
1 halve Dijon mosterd
1 theelepel honing
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels witte kaasblokjes (Apetina)
2 eetlepels amandelschaafsel
10 gram verse munt
1 komijnpoeder
2 eetlepels blanke rozijnen
60 gram kikkererwten
300 gram wortelen

  • 1 Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en meng ze met een vork of garde.
  • 2 Snijd de wortels in gelijke plakjes. Kook de plakjes in ongeveer 3 minuten beetgaar. Giet de wortel af en doe de plakjes in een grote kom.
  • 3 Hussel er direct de dressing door.
  • 4 Meng ook de (uitgelekte) kikkererwten en de rozijnen erdoor plus een snufje komijnpoeder.
  • 5 Zet het afgedekt in de koelkast. Laat minstens 30 minuten staan (of als je wilt 1 dag), zodat de smaak goed kan intrekken.
  • 6 Rooster het amandelschaafsel kort in de koekenpan en snijd ze in dunne plakjes.
  • 7 Hak de muntblaadjes fijn. Meng amandelschaafsel, munt en witte kaasblokjes door de salade.