4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Wortelgratin

Wortelgratin

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram winterpeen

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Schaaf de wortels in dunne plakjes. Meng ze met de knoflook en rozemarijn in een hapjespan en bestrooi met zout. Giet de melk over de wortels, breng aan de kook en laat afgedekt circa 15 minuten zachtjes stoven. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Schep de wortels met een schuimspaan uit de melk in de ovenschaal en bestrooi met peper en de tijm. Klop de crème fraîche los met 4 eetlepels van de melk uit de pan en giet dit over de wortels. Schud een beetje met de schaal om alles goed te verdelen. Bestrooi met de kaas en bak de gratin in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr