4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Wortel-courgettetaartjes

Wortel-courgettetaartjes

ingrediënten


30 min
4 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

3 wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Schaaf de wortels en courgette met een dunschiller of kaasschaaf in linten.
  • 3 Duw de plakjes bladerdeeg in de taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd het overtollige deeg af. Bestrijk de binnenkant van de taartjes met de pesto.
  • 4 Rol de linten wortel en courgette op als kleine roosjes en druk deze roosjes in het bladerdeeg. Besmeer de roosjes met wat olijfolie bak de taartjes circa 25 minuten in de oven. Garneer met basilicum.

bereidingstip

Leg bij dit recept extra een plak mozzarella op de met pesto bestreken taartbodems en leg daar de groenten op.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Huiswijn rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 6 gram