6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Worstenbroodletter

Worstenbroodletter

ingrediënten


20 min
6 personen
2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

grove mosterd
4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Knip de velletjes van de saucijzen door en druk het vlees eruit. Vorm er een lange worst van.
  • 2 Bestuif het werkvlak met bloem en vorm een bal van het brooddeeg. Rol uit tot een langwerpige lap die groot genoeg is om de worst in te verpakken. Verdeel het paneermeel over de lengte en in het midden van het deeg.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de worst aan een kant met mosterd en leg met de mosterd naar beneden op het paneermeel. Vouw eerst de zijkanten van het deeg over de worst en vouw dan de brede kanten over de worst heen. Maak de randen vochtig en duw het deeg goed op elkaar.
  • 4 Leg de deegrol met de naad naar beneden en vorm tot de letter N. Leg de letter op de bakplaat en bestrijk royaal met ei. Bestrooi de letter met de sesam en tijm. Bak in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Neem de letter van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster, zodat het eventuele vocht van het vlees kan weglopen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 22 gram