4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Witvisspies met sinaasappel, abrikozen en rozijnen

Witvisspies met sinaasappel, abrikozen en rozijnen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel blanke rozijn
3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram witvisfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Besprenkel de vis met citroensap. Schil 2 sinaasappels dik en pers de derde sinaasappel.
  • 2 Snijd de parten sinaasappel tussen de vliezen uit en rijg de visblokjes afgewisseld met sinaasappelpartjes aan de spiesen.
  • 3 Verwarm het sinaas­appelsap met de rozijnen, de abrikozen en de rode peper op een lage stand. Voeg 2 eetlepels olijfolie en zout toe.
  • 4 Rooster de pistachenoten in een droge hete koekenpan en hak ze daarna grof.
  • 5 Besprenkel de visspiesen met de rest van de olijfolie en rooster ze onder een hete ovengrill, in een grillpan of op de barbecue in enkele minuten lichtbruin.
  • 6 Serveer ze bestrooid met de noten en met het sinaasappel-abrikozen-rozijnenmengsel.

bereidingstip

Neem voor de vis koolvis, kabeljauw of tilapiafilet.

wijnadvies

Bijzonder lekker met een koel glas Soave Villa Mondi of Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi ernaast. Maar ook Chardonnay van Danie de Wet, Casa de Campo of Viña Maipo zijn aanraders.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 22 gram