4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Witvis in beurre noisette met haricots verts

Witvis in beurre noisette met haricots verts

ingrediënten


40 min
4 personen
4 witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels hazelnoten
6 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de krieltjes op een bakplaat om met de olijfolie, knoflook in de schil, rozemarijn en tijm.
  • 2 Bestrooi royaal met grof zeezout en bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
  • 3 Kook intussen de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Verhit 4 eetlepels boter in een steelpan op middelhoge stand tot de boter lichtbruin kleurt en notig begint te geuren.
  • 4 Voeg de hazelnoten en kappertjes toe en bak deze 1 minuut mee. Bestrooi met de peterselie en schenk de saus in een warme kom.
  • 5 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de visfilets in circa 3 minuten per kant gaar. Serveer de vis met wat haricots verts en de krieltjes. Schep de beurre noisette erover.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor klassiek Frans met een traditionele Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 28 gram